Fungicid Pergado F, 5Kg

Mai multe informații
Substanța activă 5% mandipropamid + 40% folpet
Formulare granule dispersabile în apă
Mod de acțiune sistemic translaminar, contact
Tipul de produs Fungicide
Grupa de culturi Viță de vie
757,55 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Fungicid ce oferă un nivel ridicat de combatere a manei pe inflorescenţe şi ciorchini. Prezintă acţiune unică, manifestată prin fixarea rapidă a produsului în interiorul stratului de ceară şi difuzie treptată în ţesuturile frunzei. Proprietăţile lui oferă rezistenţă foarte bună la spălare, la mai puţin de o oră de la aplicare şi protecţie de lungă durată. Pergado F® este un produs cu acţiune puternic preventivă împotriva manei, dar şi curativă 1-2 zile de la instalarea infecţiei.

PERGADO F® este un fungicid de ultimă generaţie care oferă protecţie foarte bună a inflorescenţelor, ciorchinilor şi aparatului foliar.

Produsul conţine o combinaţie de două substanţe active complementare cu moduri de acţiune foarte puternice împotriva manei.
  • Mandipropamid este o substanţă activă ce face parte dintr-o nouă familie chimică numită mandelamide. Această substanţă activă este caracterizată ca fiind foarte activă împotriva agenţilor patogeni din clasa Oomycete (mănări). Un mare procent de mandipropamid este adsorbit în stratul de ceară al plantei (inflorescenţe, ciorchini şi frunze), oferind după aplicare o excelentă rezistenţă la spălare. Mandipropamid este foarte activ împotriva germinaţiei sporilor şi inhibă creşterile miceliului în timpul perioadei de incubaţie. Prezintă activitate sistemică translaminară, asigurând o distribuţie uniformă pe ambele feţe ale frunzei.
  • Folpet este un fungicid de contact care asigură o barieră protectoare la suprafaţa plantei, prin inhibarea germinaţiei sporilor. Folpet-ul este o substanţă activă cu proprietăţi de multi-site (acţiune multiplă), împotriva manei şi cu activitate secundară împotriva unui spectru larg de boli.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/fungicid/pergado-f
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

PERGADO F
se aplică preventiv la avertizare, înainte de înflorit până la intrarea în pârgă, în soluţie de 0,25 %. Intervalele între tratamente sunt de 10-12 zile. PERGADO F poate fi aplicat în 2 tratamente consecutive, după care se recomandă alternarea cu produse din alte grupe chimice (Ex. Ridomil Gold MZ 68 WG, Universalis 593 SC, etc.). Se vor aplica maxim 4 tratamente pe sezon cu PERGADO F sau cu produse care conţin fungicide cu acelaşi mod de acţiune pentru controlul manei la viţa de vie.

Viță de vie
Doza recomandată: 2,5 kg/ha
Număr maxim de aplicări: 4
Interval minim între tratamente: 10-12 zile
Timp de pauză până la recoltare: 21 zile
Stadiul de utilizare: PERGADO F® se aplică preventiv la avertizare, înainte de înflorit până la intrarea în pârgă
Volum de apă: 1.000 litri/ha

Omologări: Viță de vie.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
Documente de descărcat