Erbicid Mistral Plus, 10L

Mai multe informații
Substanța activă 50 g/l (4,58% g/g) nicosulfuron + 220 g/l (20,1 % g/g) dicamba
Formulare dispersie în ulei
Mod de acțiune sistemic
Tipul de produs Erbicide
Dimensiunea ambalajului 10L
10L
1L
2.779,50 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Mistral® Plus este un erbicid pentru cultura porumbului având în compoziţie un amestec de două substanţe active: nicosulfuron şi dicamba. Cele două substanţe active se completează reciproc pentru combaterea unui spectru larg de buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale şi perene.

  • Nicosulfuronul face parte din clasa sulfonilurea şi este inclus în formulare pentru controlul buruienilor monocotiledonate anuale și perene. La scurt timp după tratament, substanţa activă nicosulfuron este absorbită de frunze şi translocată în xilem şi floem către ţesuturile meristematice, cauzând inhibarea creşterii, decolorarea, necrozarea şi, în final, moartea plantelor ţintă. Inhibă activitatea enzimei ALS (acetolactat sinterază), rezultând întreruperea diviziunii celulare.
  • Dicamba face parte din clasa acizilor benzoici şi este prezent în formulare pentru controlul buruienilor dicotiledonate anuale şi perene incluzând şi buruienile problemă precum Convolvulus arvensis şi Cirsium arvense. Are acţiunea auxinică, legându-se de receptorii proteinelor de creştere a buruienilor şi blocând creşterea acestora. Principalele efecte ale substanţei active dicamba sunt: defolierea, distrugerea ţesuturilor de creştere, necroza sistemului radicular conducând la moartea buruienilor sensibile.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/mistral-plus
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

Porumb

Cultura

Agentul dăunător

Doza

Nr. maxim de tratamente

Interval ȋntre tratamente

Recomandări de aplicare

 

 

 

 

 

 

 

Porumb

Buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate

 

 

0,8 l/ha

1

-

Sol cu conţinut <10% ȋn argilă

 

0,8 -1,2 l/ha

1

-

Sol cu conţinut >10% ȋn argilă

1,2 l/ha

2

7-15 zile

Pe soluri cu conținut în argilă >10% se poate aplica în doză divizată având două aplicări la doza de 0,6 l/ha;

1,2 l/ha

2

7-15 zile

Pe soluri cu conținut în argilă >10% se poate aplica în doză divizată: prima aplicare la doza de 0,8 l/ha urmată de a doua aplicare la doza de 0,4 l/haOmologări:
Porumb.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.