Fungicid Magnello, 5L

Mai multe informații
Substanța activă 100 g/l difenoconazol + 250 g/l tebuconazol
Formulare concentrat emulsionabil
Mod de acțiune preventiv, curativ, sistemic
Tipul de produs Fungicide
Grupa de culturi Cereale, Rapiță
1.417,00 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Componentele sistemice ale fungicidului Magnello® acţionează asupra unui spectru larg de boli, având acţiune atât preventivă, cât şi curativă. Formularea celor două substanţe active asigură o distribuţie bună în plantă şi o protecţie împotriva spălării.

Componentele Magnello®, difenoconazol si tebuconazol, sunt fungicide care acţionează asupra unui spectru larg de boli, având acţiune atât preventivă, cât şi curativă. Ambele componente sunt sistemice, fiind transportate acropetal în xilem, rezultând o bună distribuţie în plantă şi protecţie împotriva spălării.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/fungicid/magnello
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

Rapiţă de toamnă
Aplicare ȋn toamnă: MAGNELLO® se poate aplica ȋncepând cu stadiul de 4 frunze adevărate formate, ȋmpotriva putregaiului negru (Phoma lingam) imediat după apariţia primelor simptome pe frunze. Pentru obţinerea concomitentă a efectului de regulator de creştere (limitarea creşterilor vegetative ȋn toamnă) se recomandă adaptarea dozei de MAGNELLO® la stadiul culturii, astfel:
-    0,6 l/ha ȋn stadii timpurii de dezvoltare a culturii de rapiţă – 4 frunze adevărate formate.
-    0,8 l/ha ȋn stadiul culturii de 6 - 8 frunze adevărate formate.
Aplicarea ȋn primăvară se efectuează ȋn cazul apariţiei simptomelor de boală la reluarea vegetaţiei ȋn primăvară cu o doză de 0,8 l/ha. Momentul aplicării ȋn primăvară este reprezentat de reluarea creşterilor active, ȋncepând cu identificarea primului internod şi până la ȋnceputul ȋnfloritului. Aplicarea timpurie a MAGNELLO® ȋn primăvară, la ȋnceputul alungirii tijei, oferă adiţional un efect de limitare a ȋnălţimii culturii (regulator de creştere). 

Volum de apă recomandat:
100-400 l/ha.
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 2
Perioadă minimă între tratamente: 90 zile

Grâu
MAGNELLO® se aplică la primele simptome de boală. Pentru fuzarioza la spic, Magnello® se aplică din  momentul ȋnceperii ȋnfloritului (primele antere vizibile – BBCH 61) până la stadiul de ȋncheiere a ȋnfloritului (BBCH 69), eficacitatea maximă fiind când 50% din antere sunt mature (BBCH 65).

Volumul de soluţie recomandat este de 200 l/ha.
Momentul aplicării: început - sfârșit înflorit (BBCH 61-69)
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 1

Omologări: Grâu, Rapiță

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
Documente de descărcat