Erbicid Listego, 5L

Mai multe informații
Substanța activă 40 g/l imazamox
Formulare concentrat solubil
Mod de acțiune sistemic
Tipul de produs Erbicide
Grupa de culturi Floarea-soarelui
1.782,15 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Listego®, combate un spectru larg de buruieni atât dicotiledonate (inclusiv Orobanche cumana), cât şi monocotiledonate, în culturile de floarea-soarelui tolerante la imazamox.

Listego® este un erbicid pe bază de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanţa activă, imazamox, este preluată de plante în special prin frunze, dar şi prin rădăcini. Datorită activităţii reziduale la nivelul solului, asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire şi a unui nou val de buruieni. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. În plantă, substanţa activă este preluată până la nivelul zonelor de creştere unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali responsabili de creşterea şi diviziunea celulară. Listego aparţine grupei de erbicide B (HRAC).

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/erbicid/listego
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

Floarea-soarelui
Doza: 1,0 - 1,25 l/ha.
Momentul aplicării: Floarea-soarelui (hibrizi de tip Clearfield): se aplică postemergent, când plantele de floarea-soarelui se află în stadiul de vegetație BBCH 12-18 respectiv, au 2-8 frunze, iar buruienile dicotiledoante anuale au 2-4 frunze şi cele monocotiledonate anuale 1-3 frunze, până la stadiul de înfrăţire. Pentru combaterea parazitului lupoaie (Orobanche cumana) recomandăm aplicarea în fenofaza de 6-8 frunze ale culturii de floarea-soarelui. În cazul în care se doreşte combaterea buruienilor şi a lupoaiei, se aplică în faza de 6-8 frunze ale culturii de floarea-soarelui, dar nu mai târziu de faza de 4 frunze ale buruienilor dicotiledonate. LISTEGO® combate rasele de Orobanche frecvent ȋntȃlnite ȋn Romȃnia.

Omologări: Floarea-soarelui.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
Documente de descărcat
Eticheta_Listego (368.85 kB)