Fungicid Chorus 50, 1Kg

Mai multe informații
Substanța activă 500 g/kg ciprodinil
Formulare Granule dispersabile în apă
Mod de acțiune sistemic
Tipul de produs Fungicide
Grupa de culturi Pomi fructiferi
463,25 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Chorus®50 este un fungicid penetrant sistemic conceput pentru combaterea timpurie a bolilor, atunci când temperatura este scăzută şi nu numai. Produsul are un spectru larg de acţiune, fereastră largă de aplicare şi un timp scurt de pauză până la recoltare. Prezintă un profil sigur pentru utilizator, consumator şi mediul înconjurător, făcându-l un partener ideal în programele de combatere integrată.

Chorus®50 este un fungicid penetrant sistemic care inhibă biosinteza aminoacizilor esenţiali (metionină). Nu interferează în biosinteza ergosterolilor precum triazoli. Ciprodinil aparţine clasei anilinopirimidine şi intervine în ciclul de viaţă al ciupercilor, în special în timpul procesului de penetrare şi de creştere a miceliului în ţesutul plantei. Ciprodinil prezintă o bună şi rapidă translocare în frunze, acropetală şi translaminară. Chorus 50 are acţiune preventivă şi curativă.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/fungicid/chorus-50
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

Combaterea rapănului la măr şi păr: Tratamente preventive se aplică la intervale de 7-10 zile, în funcţie de condiţiile climatice, evoluţia bolii şi a culturii. Tratamentele curative se aplică în 2-3 zile (maxim 72 ore) de la producerea infecţiei. CHORUS 50 este foarte eficient în combaterea rapănului pe frunze în sezonul timpuriu; acest lucru se datorează faptului că produsul este activ şi la temperaturi scăzute de peste +5°C. Datorită acestor proprietăţi, se recomandă a fi folosit de la faza de urechiuşe de şoarece şi până la sfârşitul înfloritului. 

Combaterea moniliozei la piersic, nectarin, cais şi prun: Tratamen¬tele împotriva moniliozei se fac la avertizarea serviciilor locale de specialitate. Se recomandă a se aplica preventiv de la stadiul de buton alb, deschiderea primelor flori, până la sfârşitul scuturării petalelor. Intervalul între tratamente este de 7-10 zile, adaptabil în funcţie de condiţiile climatice, evoluţia bolii şi a culturii. Managementul prevenirii apariţiei de forme rezistente: Pentru preve¬nirea apariţiei de forme rezistente, se recomandă ca pe durata unui sezon să nu se depăşească 3 tratamente cu Chorus 50 şi să nu se alterneze cu produse din aceeaşi grupă chimică, precum pirime- tanil sau mepanipirim. Pentru managementul prevenirii apariţiei de forme rezistente este bine să se alterneze cu produse din alte grupe chimice, precum triazoli sau strobilurine şi să se utilizeze, după caz, în amestec cu produse de contact cu acţiune multiplă (multi-site).

Cultura

Agentul
dăunător

Număr
maxim

de
trata-
mente

Interval minim între trata- mente

Doza

Volum

de apă min. - max.

Timp de pauză până la re­coltare

Măr

Rapăn
(Venturia
inaequalis
)

3

7-10 zile

0,45
- 0,75
kg/ha

300- 1500 l/ha

21 de
zile

Păr

Rapăn
(Venturia
pirina
)

3

7-10 zile

0,45
- 0,75
kg/ha

300-
1000
l/ha

21 de
zile

 

Monilioză

 

 

 

 

 

 

Monilinia  spp. -

 

 

 

 

 

 

Monilinia  laxa, fructigena

 

 

0,45

300-

 

Piersic


fructigena şifruticola)

3

7-10 zile

- 0,75

1000

7 zile

 

 

 

 

kg/ha

l/ha

 

 

Monilioză

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monilinia  spp. -

 

 

0,45

300-

 

Nectarin

Monilinia  laxa, fructigena

3

7-10 zile

- 0,75

1000

7 zile

 

 

 

 

kg/ha

l/ha

 

 

Monilioză

 

 

 

 

 

 

(Monilinia

 

 

 

 

 

 

spp. -

 

 

0,45

300-

 

Cais

Monilinia

3

7-10 zile

- 0,75

1000 l/

7 zile

 

laxa, fructigena

 

 

kg/ha

ha

 

 

Monilioză

 

 

 

 

 

 

(Monilinia

 

 

 

 

 

 

spp. -

 

 

0,45

600-

 

Prun

Monilinia

3

7-10 zile

- 0,75

1000

7 zile

 

laxa, fructigea)

 

 

kg/ha

l/ha

 
Omologări:
Cais, Măr, Nectarin, Păr, Piersic, Prun

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
See our video tips
Documente de descărcat