Erbicid Casper, 1Kg

Mai multe informații
Substanța activă 5% prosulfuron + 50% dicamba
Formulare Granule dispersabile în apă
Mod de acțiune Sistemic, translaminar
Tipul de produs Erbicide
Grupa de culturi Porumb, Sorg
503,58 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Casper® este un erbicid postemergent pentru cultura porumbului care prin combinaţia de două substanţe active combate un spectru larg de buruieni dicotiledonate inclusiv cele perene - considerate buruieni dificile, cum ar fi pălămida - Cirsium arvense sau hrişca urcătoare - Polygonum convolvulus.

Casper® este un erbicid selectiv ce acţionează împotriva buruienilor dicotiledonate anuale şi perene prin intermediul acţiunii combinate ale celor două substanţe active pe care le conţine: dicamba şi prosulfuron.

  • Principalul mod de acţiune a prosulfuronului este prin acţiunea enzimelor de sinteză, având ca rezultat blocarea creşterii buruienilor în decurs de câteva ore de la tratament. Devitalizarea completă a buruienilor sensibile are loc în una, două săptămâni de la tratament, depinzând de sensibilitatea respectivelor buruieni şi de condiţiile climatice (temperatură şi umiditate).
  • Dicamba are acţiunea auxinică, legându-se de receptorii proteinelor de creştere a buruienilor şi blocând creşterea acestora. Principalele efecte ale substanţei active dicamba sunt: defolierea, distrugerea ţesuturilor de creştere, necroza sistemului radicular şi în cele din urmă moartea buruienilor sensibile.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/erbicid/casper
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare
 
Porumb 
 
Doza: 0,3 – 0,4 kg/ha 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 1 
 
Momentul aplicării: Se aplică preventiv şi curativ, de la începutul închiderii rândurilor până la dezvoltarea completă a tufei (BBCH 31-89) Post-emergent (porumb 2-8 frunze, iar stadiul optim al buruienilor 2-4 frunze şi Cirsium 10 cm) 
 
Restricții de utilizare: Aplicarea după stadiul de 6 frunze a produselor conţinând dicamba duce la fenomene de fitotoxicitate. 
 
Sorg 
 
Doza: 0,4 kg/ha 
Momentul aplicării: postemergent 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 1 
 
Restricții de utilizare: Aplicarea după stadiul de 6 frunze a produselor conţinând dicamba duce la fenomene de fitotoxicitate. 
 
Omologări: Porumb, Sorg.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
Documente de descărcat