Fungicid Carial Star, 1Kg

Mai multe informații
Substanța activă 250 g/l mandipropamid + 250 g/l difenoconazol
Formulare SC
Mod de acțiune Sistemic, translaminar
Tipul de produs Fungicide
Grupa de culturi Cartof, Legume
pretul include 9% TVA
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Carial® Star este un fungicid care combină activitatea excelentă a lui mandipropamid împotriva manei, cu difenoconazolul, care îi conferă un spectru larg de combatere şi acţiune foarte bună împotriva alternariozei.

Carial® Star este un fungicid ideal pentru producătorii de cartof şi tomate, el putând fi utilizat împotriva bolilor cauzate de un spectru larg de ciuperci din clasele oomycete, ascomycete şi deuteromycetes. Carial Star combină excelent activitatea lui mandipropamid pentru controlul manei cu cea a difenoconazolului pentru a controla şi alternarioza.

  • Mandipropamid este o substanță activă ce face parte din familia chimică numită mandelamide. Această substanță este caracterizată ca fiind foarte activă împotriva manei. Un mare procent de mandipropamid este absorbit în stratul de ceară, oferind după aplicare o excelentă rezistență la spălare. Mandipropamid este foarte activ împotriva germinației sporilor și inhibă creșterile miceliului ȋn timpul perioadei de incubație. Prezintă activitate sistemică translaminară, asigurând o distribuție uniforma pe ambele fețe ale frunzei.
  • Difenoconazol este o substanţă activă cu acţiune fungicidă din clasa triazolilor, având proprietăți sistemice. Ea pătrunde rapid în părțile verzi ale plantei prin frunze și tulpini și este stocat în plantă. Difenoconazol acționează preventiv (protector) și oprește infecțiile existente (curativ).

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/carial-star
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare 
 
Cartof 
 
Doza: 0,6 l/ha 
 
Momentul aplicării: 
Se aplică preventiv şi curativ, de la începutul închiderii rândurilor până la dezvoltarea completă a tufei (BBCH 31-89) produsul se aplică preventiv, la avertizare, de la stadiul cȃnd ȋncepe iniţierea tuberculilor şi până la ȋnceputul ȋngălbenirii frunzelor 
 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3 
Perioadă minimă între tratamente: 7-10 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile 
 
Tomate 
 
Doza: 0,6 l/ha 
 
Momentul aplicării: 
Se aplică preventiv şi curativ, de la începutul închiderii rândurilor până la dezvoltarea completă a tufei (BBCH 31-89) produsul se aplică preventiv, la avertizare, din martie pȃnă ȋn octombrie de la apariţia primului lăstar terţiar şi până la coacere deplină 
 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3 
Perioadă minimă între tratamente: 7-10 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile 
 
Omologări: Cartof, Tomate.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
See our video tips
Documente de descărcat