Fungicid Amistar Gold, 5L

Mai multe informații
Substanța activă azoxistrobin - 125 g/l(11.4%);
difenoconazol - 125 g/l (11.4%)
Formulare SC
Mod de acțiune sistemic local si acropetal, translaminar; preventiv, curativ
Tipul de produs Fungicide
Dimensiunea ambalajului 5L
1L
5L
1.858,45 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere

Amistar® Gold este un fungicid cu acțiune sistemică, ce oferă un control eficient asupra unui spectru larg de agenți patogeni în culturile de floarea-soarelui, rapiță și sfeclă de zahăr.
Combinația dintre tehnologia Amistar și difenoconazol conferă produsului proprietăți preventive și curative cu eficacitate ridicată.

Amistar® Gold are la bază doua substanțe active: azoxistrobin si difenoconazol. Azoxistrobin este una dintrele cele mai utilizate strobilurine la nivel mondial cu un spectru larg de acțiune împotriva bolilor foliare la multe culturi prin blocarea transportului electronilor în mitocondriile celulelor agenților patogeni . Difenoconazol are acțiune împotriva dezvoltării ciupercilor patogene prin interferarea în procesul de biosinteză a aminoacizilor esențiali (ergosteroli) din mebranele celulare.

Efectul de înverzire oferit de tehnologia Amistar® contribuie la o bună creștere vegetativă a plantelor, contribuind la obținerea de producții ridicate.

  • Amistar® Gold oferă un control efectiv împotriva unui număr ridicat de agenți patogeni întalniți în culturile de floarea soarelui, rapiță și sfeclă de zahăr
  • Amistar® Gold este eficient împotriva Phoma lingam (putregaiul uscat) si Sclerotinia Sclerotiorum (putregaiul alb) la rapiță, Cercospora beticola (cercosporioza) , Uromyces betae (rugina), Erysiphe betae și Ramularia beticola (ramularia) la sfecla de zahăr, Leptosphaeria lindquistii (putregaiul negru) si Diaporthe helianthi (frângerea tulipinilor) la floarea-soarelui

Mai multe informații despre produs:  https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/amistar-gold

Cultivare și dozare

Recomandări de aplicare

Rapiţă de toamnă: tratamentul cu AMISTAR GOLD se va aplica preventiv, când conditiile sunt favorabile dezvoltării bolilor de la stadiul de 4 frunze nedesfăcute şi până la sfârşitul înfloritului în functie de conditille de aparitie a bolilor (BBCH14-69), după cum urmează:
Leptosphaeria maculans = Phoma lingam:
- prima aplicare în toamnă de la stadiul de mai mult de 4 frunze nedesfăcute;
- a doua aplicare în primăvară, de la stadiul de rozetă şi până la aparitia butonilor florali, dacă presiunea de infectie se mentine
Sclerotinia sclerotiorum: 1 aplicare pe an în primăvară de la buton galben, până la sfârşitul înfloritului (BBCH 65-69).
La rapită de toamnă, sunt permise maxim 2 aplicări în timpul sezonului de vegetatie, una în toamnă şi alta în primăvară. Pentru a nu depăşi numărul maxim de 2 aplicări cu Amistar Gold pe sezon, se recomandă ca pentru controlul Phoma lingam în toamnă să se facă tratament cu Toprex, urmat în primăvară de 2 tratamente cu Amistar Gold pentru controlul Phoma lingam şi Sclerotinia sclerotiorum.
Rapiţă de primăvară: În functie de boală, tratamentul se va aplica în primăvară în următoarele perioade de dezvoltare a culturii de rapită:
Sclerotinia sclerotiorum: tratamentul se aplică de la stadiul de 30% din flori deschise pe racemul principal (BBCH63) şi până la sfârşitul înfloritului (BBCH69).
La rapită de primăvară, nu se va aplica mai mult de 1 tratament pe cultură/an.
Sfeclă de zahăr: Pentru controlul Rhizoctonia solani se aplică un tratament cu AMISTAR GOLD de la 10% acoperire a solului cu frunzele plantei de cultură până la 90% acoperire (BBCH 31-39).
Pentru celelalte boli foliare, tratamentele cu AMISTAR GOLD se aplică de la stadiul în care frunzele acoperă solul în proportie de 90% şi până la stadiul de rădăcină complet dezvoltată (BBCH 39-49). Nu se aplică mai mult de 2 tratamente pe cultură/an la un interval de 21 de zileintre aplicări.
Floarea-soarelui: Tratamentele cu AMISTAR GOLD se aplică de la stadiul de 10 frunze (BBCH2O) şi până la apariţia florilor ligulate vizibile între bractei, cu buton floral închis (BBCH59). Nu se aplică mai mult de 2 tratamente pe cultură/an la un interval de 21 de zile Intre aplicări.

Floarea-soarelui
Doza: 1 L/ha.
Momentul aplicării: Se aplică de la stadiul de 10 frunze (BBCH 20) până la apariția florilor ligulate vizibile între bractei, cu buton floral închis (BBCH 59)
Volum de apă recomandat: 200-600 l/ha.
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 1.
Perioadă minimă între tratamente: 21 zile

Rapiță de toamnă
Doza: 1 L/ha.
Momentul aplicării:
Se aplică de la stadiul de 4 frunze nedesfăcute (BBCH 14) până la sfrșitul înfloritului (BBCH 69).
În funcție de condițiile de apariție a bolilor, împotriva Phoma lingam (putregaiul alb):

  • Prima aplicare în toamnă de la stadiul de mai mult de 4 frunze nedesfăcute;
  • A doua aplicare în primăvară de la stadiul de rozetă (BBCH 30) până la apariția butonilor florali ( BBCH 51) dacă presiunea de infecție se menține.

Împotriva Sclerotinia Sclerotiorum (putregaiul alb) o aplicare pe an în primavară de la buton galben (BBCH până la sfârșitul înfloritului (BBCH 69)
Volum de apă recomandat: 200-400 l/ha.
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 2.
O aplicare în toamnă și o aplicare în primăvară

Omologări: Floarea-soarelui, rapiță de toamnă, rapiță de primăvară, sfeclă, de zahăr.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.

Documente de descărcat