Insecticid Affirm, 1Kg

Mai multe informații
Substanța activă 9.5 g/kg Emamectin Benzoat
Mod de acțiune Sistemic (translaminar sau penetrant)
Tipul de produs Insecticide
Grupa de culturi Pomi fructiferi, Legume, Viță de vie
pretul include 9% TVA
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Affirm® este un insecticid de origine naturală, obţinut prin fermentaţie, care combate un număr mare de Lepidoptere din pomicultură. Produsul este rezistent la ploaie, iar prin modul său dublu de activitate oferă protecţie de durată.
Affirm este un produs selectiv pentru mediul înconjurător, entomofauna utilă şi are profil favorabil de reziduuri.
  • Affirm® acţionează prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, ce traversează canalele de clor de la nivelul muşchilor. Insecta îşi încetează imediat hrănirea, paralizează ireversibil şi moare într-un timp relativ scurt. 
  • Affirm® acţionează specific asupra lepidopterelor prin contact şi ingestie. Produsul are mişcare sistemică locală (translaminară sau penetrantă) la nivelul organelor vegetale tratate, unde pătrunde şi formează un rezervor activ de produs ce asigură plantelor o protecție eficientă împotriva lepidopterelor. 
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

Viţă de vie: Pentru prima generaţie se efectuează tratamentul înainte de înflorit la apariţia primelor larve. Pentru generaţia 2 şi 3 se intervine în faza de ou cu cap negru înainte de ecloziune (la 3-7 zile după înregistrarea primelor capturi în capcanele feromonale). În caz de presiune ridicată de molie a viţei de vie şi de zbor eşalonat pe o durată
mai mare de timp, se face un tratament în faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile. 

Măr: Viermele merelor (Cydia pomonella) - tratamentele se încep la apariţia primelor larve din ou înaintea iniţierii penetrări în fructe sau când se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în funcţie de presiunea dăunătorilor.
Molia cojii/pieliţei fructelor (Adoxophyes reticulana) - tratamentul împotriva larvelor hibernante se face în primăvară la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie ţinut cont ca pomii să aibă suficientă masă foliară pentru preluarea produsului în interior. De obicei, această perioadă corespunde fazei de dezmugurit, înfrunzit şi buton roz. Recomandăm utilizarea la buton roz pentru larvele hibernante de Adoxophyes. Pentru generaţiile de vară (1, 2 şi 3) tratamentele se încep la apariţia primelor larve din ou înaintea iniţierii penetrării în fructe sau când se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în funcţie de presiunea dăunătorilor.

Legume (câmp, solarii şi seră): Tratamentele se încep la ieşirea larvelor din ou sau la apariţia acestora în cultură. Tratamentele se efectuează succesiv la un interval de 7-14 zile între aplicări în funcţie de dăunător şi de presiunea acestuia. La tomate, pentru Tuta absoluta, primul tratament se va aplica atunci când se capturează primii adulţi în capcane şi/sau la avertizările emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineaţa şi seara, când temperatura este scăzută şi stomatele sunt deschise, favorizează pătrunderea unei cantităţi mai mari de produs în interiorul plantelor. Pentru a obţine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile între aplicări. Pentru a obţine rezultate excelente şi o perioadă de protecţie mai lungă se recomandă utilizarea în amestec cu ulei mineral în doza de 0,25-0,3% (250-300 ml/100 l apă) sau cu adjuvanţi organosiliconici penetranţi.

Omologări:
Ardei, Măr, Tomate, Tomate - sere și solarii, Varză, Viță de vie.

Viță de vie 
Doza: 1,5 kg/ha. 
Momentul aplicării: Se aplică în momentul eclozării sau în faza de ou cu cap negru
Volum de apă recomandat: 200-600 l/ha. 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 2 
Perioadă minimă între tratamente: 14 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile 

Varză 
Doza: 1,5 kg/ha. 
Momentul aplicării: 
Tratamentele se încep la ieşirea larvelor din ou sau la prima apariţie a acestora în cultură.
Tratamentele se efectuează succesiv la un interval de 7-14 zile, în funcție de presiunea la infecție.
Volum de apă recomandat: 200-400 l/ha. 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3 
Perioadă minimă între tratamente: 7-14 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile 

Tomate (sere și solarii) 
Doza: 1,5 kg/ha. 
Momentul aplicării: Primul tratament se va aplica atunci când se conturează primii adulți în capcane și /sau la avertizare. Aplicarea produsului seara și dimineața când temperatura este scăzută și stomatele sunt deschise, favorizează pătrunderea unei cantități mai mari de produs în plante. Pentru a obține rezultate mai bune se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile. Pentru a obține rezultate excelente se recomandă utilizarea în amestec cu ulei mineral (0,25-0,3% sau 250-300 ml / 100 l apă) sau cu adjuvanți organosiliconici penetranți.
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3 
Perioadă minimă între tratamente: 7-14 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile 

Măr 
Doza: 3-4 kg/ha (în funcție de nivelul de infestare) 
Momentul aplicării: se aplică în faza de ou cu cap negru sau la ecloziune 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3 
Perioadă minimă între tratamente: 7-10 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile 

Ardei 
Doza: 1,5 kg/ha. 
Momentul aplicării: Tratamentele se încep la ieşirea larvelor din ou sau la prima apariţie a acestora în cultură. Tratamentele se efectuează succesiv la un interval de 10-14 zile, în funcție de presiunea de infecție. 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 2 
Perioadă minimă între tratamente: 10-14 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile 

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
Documente de descărcat