Insecticid Affirm Opti, 1Kg

Mai multe informații
Substanța activă 9.5 g/kg Emamectin Benzoat
Mod de acțiune Sistemic (translaminar sau penetrant)
Tipul de produs Insecticide
Grupa de culturi Pomi fructiferi
209,28 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
AFFIRM® OPTI este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultură. Este un produs de origine naturală care aparţine grupei chimice avermectine.Affirm® acţionează prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, ce traversează canalele de clor de la nivelul muşchilor. Insecta îşi încetează imediat hrănirea, paralizează ireversibil şi moare într-un timp relativ scurt.

AFFIRM® OPTI acţionează prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traversează canalele de clor de la nivelul muşchilor. Insecta îşi încetează imediat hrănirea, paralizează ireversibil şi moare într-un timp relativ scurt. AFFIRM OPTI acţionează specific asupra lepidopterelor prin contact şi ingestie. Produsul are mişcare sistemică locală (translaminară sau penetrantă) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intră în interior şi formează un rezervor activ de produs care protejează foarte eficient planta împotriva lepidopterelor.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/affirm-opti
Cultivare și dozare
Recomandari de aplicare

Măr, Păr, Moşmon, Gutui: tratamentele se încep la apariţia primelor larve din ou înaintea iniţierii penetrării în fructe sau când se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor, în intervalul de la BBCH54 (apariţia primei frunze verzi) - BBCH55 (buton floral vizibil, dar încă închis) şi cel de la BBCH71 (fructe de 10 mm) - BBCH89 (coacere). Intervalul dintre tratamentele succesive este de 7 zile în funcţie de presiunea dăunătorilor.
Cais şi Prun: se aplică maxim 3 tratamente pe sezon la interval de minim 7 zile între tratamente. Produsul se aplică în intervalul de la BBCH71 (începutul dezvoltării fructelor) şi până la BBCH89 (coacere).
Piersic şi Nectarin: se aplică maxim 3 tratamente pe sezon la interval de minim 7 zile între tratamente. Produsul se aplică în intervalul de la BBCH 54-55 (buton roz) şi cel de la BBCH71 (începutul dezvoltării fructelor) - BBCH89 (coacere).

Cais 
Doza: 2,5 kg/ha. 
Momentul aplicării: BBCH71 (începutul dezvoltării fructelor) - BBCH89 (coacere) 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3 
Perioadă minimă între tratamente: 7 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile 

Măr, Păr, Gutui, Moșmon 
Doza: 2 kg/ha. 
Momentul aplicării: Tratamentele se încep la apariția primelor larve din ou, în intervalul BBCH54 (apariția primei frunze verzi) - BBCH55 (buton floral vizibil dar încă închis) și cel de la BBCH71 (fructe de 10mm) - BBCH89 (coacere). 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3
Perioadă minimă între tratamente: 7 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile 

Prun 
Doza: 2,5 kg/ha. 
Momentul aplicării: BBCH71 (începutul dezvoltării fructelor) - BBCH89 (coacere). 
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3 
Perioadă minimă între tratamente: 7 zile 
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile 

Omologări: Cais, Măr, Păr, Gutui, Moșmon, Prun 

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
Documente de descărcat