Recomandări de aplicare
Combaterea rapănului și făinării la măr: Tratamentele se vor efectua preventiv în conformitate cu avertizările locale.
• Tratamente preventive: În condiții normale de infecție, intervalul de aplicare este de 7-10 zile de la începutul înfloririi până când fructele au diametrul de 20-30 mm. După această perioadă tratamentele pot fi aplicate la 7-12 zile.
Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcție de condițiile climatice, evoluția bolii, a culturii și dacă este necesar se poate reduce și la câteva zile (4-5 zile) în perioadele cu ploi abundente și nebulozitate.
• Tratamente curative: Împotriva infecțiilor cu rapăn se poate trata curativ în cel mai scurt timp posibil (maxim 24-48 de ore) de la infectare. După prima aplicare curativă se repetă tratamentul, cu efect preventiv după 5-7 zile în funcție de condițiile climatice.
Tratamente curative se pot aplica până când fructele au diametru de 20-30 mm.
Numărul de tratamente cu Score 250 EC este de maxim 4 pe sezon. Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un lat mod de acțiune în afară de triazoli. Pentru a utiliza cât mai eficient și mai durabil performanțele produsului recomandăm utilizarea în amestec cu parteneri de contact cu acțiune multiplă precum Bravo 500 SC, în doză întreagă din ambele produse (1:1).
Combaterea moniliozei la vișin, cais, piersic, cireș: Tratamentele împotriva moniliozei se vor face în conformitate cu avertizările locale. Score 250 SC se aplică în 1-2 tratamente pe sezon înainte și după înflorit (buton alb și scuturatul petalelor). Pentru restul tratamentelor se vor utiliza fungicide cu un alt mod de acțiune.
Combaterea făinării la piersic: Pentru combaterea făinării se pot aplica 2-3 tratamente începând din stadiul de fructe cu diametrul de 7-8 mm până la diametrul de 20-25 mm. În caz de risc de făinare ridicată se va alterna , cu un fungicid de făinare.
Pentru basicarea frunzelor se aplică încă din faza de buton verde/roz 3-4 tratamente consecutive la 7-10 zile, pentru a proteja frunzele tinere care sunt foarte sensibile. Se poate utiliza și în amestec cu Bravo 500 SC în doză întreagă din ambele produse pentru un rezultat mai bun.
Combaterea cercosporiozei și făinării la sfecla de zahăr: Primul tratament se efectuează la apariția primelor simptome de instalare a bolii, intervalul de stropire fiind de 7-14 zile. În funcție de condițiile climatice și evoluția bolii, se poate reduce intervalul. Cultura tolerează foarte bine produsul. Nu se recomandă amestecul cu produsele cuprice.
Combaterea alternariozei la tomate: Primul tratament se efectuează la apariția primelor simptome de instalare a bolii. Se recomandă a se efectua maxim 3-4 tratamente pe an, intervalul între tratamente fiind de 7-10 zile, adaptabil în funcție de condițiile climatice, tipul culturii (spații protejate sau în câmp) și evoluția bolii.
Pentru restul culturilor și bolilor tratamentele se vor face în conformitate cu avertizările locale. Nu se amestecă cu produse cuprice.
Omologări: Cais, Căpșun, Cireș, Măr, Piersic, Rapiță pentru ulei, Sfeclă de zahăr, Tomate, Vișin.
În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.