Eribicid Mistral 4 SC, 5L

Mai multe informații
Substanța activă 40 g/l (4.17 % g/g) nicosulfuron
Formulare suspensie concentrata
Mod de acțiune sistemic
Tipul de produs Erbicide
Grupa de culturi Porumb
730,30 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Mistral®4SC este un erbicid sistemic pentru combaterea gramineelor din cultura de porumb. Are un spectru larg de acţiune, dublat de un efect de lungă durată asupra buruienilor (28 - 30 de zile).

La scurt timp după aplicare, substanţa activă, nicosulfuron, este absorbită de frunze şi translocată în xilem şi floem către ţesuturile meristematice, cauzând inhibarea creşterii, decolorarea, necrozarea şi în final moartea plantelor ţintă. Inhibă activitatea enzimei ALS (acetolactat sinterază), rezultând întreruperea diviziunii celulare. Nicosulfuronul este selectiv pentru plantele de porumb.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/mistral-4sc
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

Porumb

Cultura

Agentul dăunător

Doza

Porumb

 

Costreiul (Sorghum halepense) din rizomi

1,0 - 1,5 l/ha

(ȋn funcție de gradul de infestare)

 

Produsul se aplică ȋn postemergență, cȃnd plantele de porumb au 2-8 frunze (BBCH 12-18) iar planta de sorg din rizomi are 15 pȃnă la 25 cm ȋnălțime.

Costreiul (Sorghum halepense) din rizomi

0,75 + 0,5 l/ha

(tratament secvențial)

 

Primul tratament se aplică postemergent timpuriu cȃnd plantele de porumb au 3-4 frunze și costreiul din rizomi < 15 cm ȋnălțime, iar al doilea tratament la reinfestare, după 2-3 săptămȃni.

Buruieni monocotile anuale (Setaria species, Echinochloa crus-galli, Sorghum halepense din sămȃnță)

0,8 l/ha

postemergent

 

Porumb la stadiul de 4-6 frunze, buruieni monocotiledonate anuale la stadiul de 2-4 frunzulițe ȋnainte de ȋnfrățire.Omologări:
Porumb.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.
Documente de descărcat