Erbicid LUMAX, 5L

Mai multe informații
Substanța activă 37,5 g/l mesotrione + 375 g/l S-metolaclor + 125 g/l terbutilazin
Formulare suspoemulsie
Mod de acțiune sistemic
Tipul de produs Erbicide
Grupa de culturi Porumb
572,25 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
Lumax® permite combaterea majorității buruienilor din cultura de porumb, dintr-o singură trecere. Aplicat în postemergență timpurie are acțiune multiplă asupra buruienilor răsărite, dar și acțiune de lungă durată la sol. Utilizat conform recomandărilor, Lumax este selectiv pentru cultura de porumb.

Lumax® este o combinaţie de 3 substanţe active cu moduri de acţiune complementare.

1) S-metolaclor este preluat în timpul germinaţiei şi răsăririi buruienilor prin coleoptil şi translocat în întreaga plantă. Astfel, buruienile sunt distruse înainte, în timpul sau imediat după răsărire. Preluarea prin rădăcini este mai redusă decât preluarea prin coleoptil. Are efect de lungă durată (4-6 săptămâni).

2) Terbutilazin face parte din grupa triazinelor şi este preluat de buruieni prin rădăcini şi frunze, este translocat în xilem şi se acumulează în vârfurile de creştere şi frunze ale buruienilor. Ţesuturile se îngălbenesc, după care se necrozează.

3) Mesotrione este o substanţă cu acţiune sistemică, este absorbită prin rădăcină, tulpină şi frunze şi se translocă rapid prin xilem şi floem în întreaga plantă. Acţionează prin inhibarea enzimei HPPD, inhibând direct biosinteza carotenoidei din buruienile tratate. În consecinţă, clorofila este distrusă foto-oxidant ceea ce duce la albirea buruienilor sensibile.

Mai multe informații despre produs: https://www.syngenta.ro/product/crop-protection/erbicid/lumax-5375se
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

Porumb
Doza recomandată: 3-3.5 l/ha - se aplică împreună cu un adjuvant nonionic
Stadiul de utilizare: postemergent timpuriu (porumb 3-4 frunze, buruieni dicotile 2-3 frunze, buruieni monocotile înainte de înfrăţire)

Omologări: Porumb.

În atentia utilizatorului:
Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.