Fungicid Amistar, 250 ml

Mai multe informații
Substanța activă 250 g/l Azoxistrobin
Mod de acțiune Sistemic local (translaminar)
Tipul de produs Fungicide
Grupa de culturi Cereale, Pomi fructiferi, Cartof, Legume
136,25 RON
pretul include 9% TVA
Întrebări tehnice? Contactează reprezentantul companiei Syngenta
Descriere Culturi și doza recomandată Descarcă informații produs
Descriere
AMISTAR® este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la cereale, legume și culturi forestiere. Produsul prezintă mişcare sistemică locală în plantă (penetrantă sau translaminară), distribuindu-se uniform în frunzele tratate. La suprafaţa frunzelor tratate se formează un rezervor de substanţă activă care îşi reia activitatea în condiţii de umiditate.
 
AMISTAR® prezintă un efect vitalizant asupra plantelor - “green effect” - ce previne îmbătrânirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de producţie şi la o calitate superioară a fructelor.
 
AMISTAR® acţionează preventiv, prin inhibarea respiraţiei celulare a ciupercii. Pătrunde sistemic local (translaminar) în frunze şi se mişcă de la faţa superioară la cea inferioară a frunzei. Se distribuie uniform prin vasele lemnoase în interiorul frunzei.
 
Cultivare și dozare
Recomandări de aplicare

AMISTAR® se aplică preventiv, la avertizare, când conditiile de climă sunt favorabile pentru dezvoltarea bolilor. Momentele de aplicare corespund următoarelor faze de vegetaţie:
  • arpagic - de la formarea primelor 3 frunze, până la formarea completă a bulbului (BBCH 14-48); 
  • tomate şi ardei - de la apariţia primei inflorescenţe până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89); 
  • căpşun - de la apariţia primei inflorescenţe, până la a 2-a recoltare cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 51-89); 
  • grâu, secară, triticale - de la începutul alungirii paiului, până la sfârşitul înfloritului (BBCH 30-69); - orz - de la începutul alungirii paiului, până la sfârşitul perioadei de înspicare/spicul este complet vizibil (BBCH 30-59); 
  • ceapă şi ceapă verde - de la 4 frunze formate până la 50% frunze aplecate (BBCH 14-48); - dovlecei, dovleac - de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89); 
  • castraveţi - de la 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89); 
  • cartof (aplicare foliară) - de la apariţia primelor ramificaţii bazale până la îngălbenirea frunzelor (BBCH 51-85); 
  • artof (aplicare pe rând) - la plantare sau înainte de plantare pe rând prin încorporare în sol; - broccoli, conopidă - de la 6 frunze formate, până la formarea completă a inflorescenţei (BBCH 16-49); 
  • fasole - de la apariţia primilor lăstari, până când 20% din păstăi au dimensiune normală (BBCH 17-72); 
  • mazăre - de la faza de buton floral, până la sfârşit de înflorit (BBCH 51-69); 
  • morcov - 9 frunze adevărate formate până când 50% din rădăcini s-au maturat (BBCH 16-49); 
  • pepene galben, pepene verde - 9 frunze formate până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89); 
  • porumb - de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb, când internodiile încep să fie vizibile, până la sfârşitul perioadei de înflorit (BBCH 30-69); - praz - de la 6 frunze formate, până la 50% din frunze aplecate (BBCH 16-48); 
  • rapiţă - de la începutul înfloritului, până la sfârşitul perioadei de înflorit (BBCH 60-69); 
  • plante ornamentale - aplicare foliară - în a doua parte a perioadei de vegetaţie; 
  • plante ornamentale - aplicare la sol - în prima parte a perioadei de vegetaţie; 
  • pepiniere forestriere - în a doua parte a perioadei de vegetaţie; 
  • salată - de la 4 frunze formate, până la atingerea mărimii formei şi consistenţei căpăţânii (BBCH 14-49); 
  • vinete - de la apariţia primei inflorescenţe până când 80% din fructe s-au maturat cu respectarea timpului de pauză până la recoltare (BBCH 16-89); 
  • varză, varză de Bruxelles - de la 6 frunze formate, până la atingerea mărimii formei şi consistenţei căpăţânii (BBCH 16-49); 
Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcţie de condiţiile climatice şi presiunea de infecţie cu respectarea intervalului minim specificat în tabelul cu utilizări omologate. La aplicarea în spaţii protejate se va evita efectuarea tratamentului în condiţii de temperatură şi umiditate relativă extreme (foarte ridicate).

Cultura Agentul dăunător Doza Număr
tratamente
(max.)
Intervalul
minim între tratamente
Volumul de apă
la hectar (litri)
Timp de pauză
până la recoltare
Ceapă verde
(câmp)
Alternaria porri, Peronospora
destructor,
Cladosporium allii-porri, Puccinia allii,
Sclerotium cepivorum
0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie
3 10 zile 200-500 7 zile
Arpagic (câmp) Alternaria porri, Peronospora
destructor, Cladosporium alli-porri,
Puccinia allii, Sclerotium cepivorum
0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)
3 7 zile 200-500 14 zile
Morcov (câmp) Erysiphe spp., Alternaria dauci

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

3 7 zile 200-600 14 zile
Cartof Alternaria spp. 0,5 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)
3 7 zile 200-800 7 zile
Cartof (aplicare pe
rând)
Rhizoctonia solani 3 l/ha 1 - 50-150 -
Broccoli Alternaria brassicae, Albugo candida 0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)
2 12 zile 200-600 14 zile
Dovlecel, Dovleac,
(câmp
şi spaţii
protejate)
Cladosporium cucumerinum,
Colletotrichum lagenarium, Erysiphe
cichoracearum, Peronospora spp.

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

3 10 zile 500-1200 3 zile
Căpşun
(spatii protejate)

Sphaerotheca macularis,
Coletotrichum acutatum

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

3 7 zile 100-300 3 zile
Conopidă (câmp şi
spaţii protejate)

Alternaria brassicae, Albugo candida,
Botrytis cinerea

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

2 12 zile 200-600 14 zile

Grâu

Erysiphe graminis, Pyrenophora

tritici-repenti, Puccinia recondita,

Septoria tritici, Septoria nodorum,

Fusarium spp., Alternaria spp.

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

2 14 zile 200-300 35 de zile

Fasole (p)

Colletotrichum lindemuthianum, Botrytis
cinerea, Sclerotinia sclerotiorum,
Uromyces viciae-fabae, Ascochyta
spp.

0,75 - 1 l/ha (în funcţie de
gradul de infecţie)

2

14 zile

150-800 7 zile

Mazăre (câmp)

Ascochyta pisi, Botrytis cinerea,
Mycosphaerella pinodes, Botrytis
cinerea, Peronospora viciae

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infectie)

2

14 zile

200-700 14 zile

Orz

Erysiphe graminis, Pyrenophora teres,
Rhynchosporium secalis, Puccinia
hordei, Fusarium spp.

0,75 - 1l/ha (în func
ţie de
gradul de infecție)

2

14 zile

200-300 35 de zile

Pepene galben,
Pepene verde
(câmp şi spaţii protejate)

Erysiphe cichoracearum,
Sphaerotheca fuliginea

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

3

10 zile

500-1200

3 zile

Porumb (producere
de sămânţă)

Helminthosporium spp., Puccinia
sorghi

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

1

-

200-600

-

Rapiţă

Alternaria brassicae, Sclerotinia
sclerotiorum, Leptosphaeria maculans
(Phoma lingam), Botrytis cerea

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

2

21 de zile

200-500

21 de zile

Plante
ornamentale
(câmp
şi spaţii
protejate)

Microsphaera spp., Podosphaera
xanthii, Puccinia horiana, Sphaerotheca
pannosa, Albugo candida, Alternaria
spp., Ascochyta spp., Botrytis spp.,
Cladosporium spp., Coletotrichum
spp., Glomerella cingulate,
Peronospora spp., Phoma spp.,
Phytophtora infestans, Plasmopara
spp., Pythium spp., Septoria spp.,
Stemphylium spp.

0,8 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

2

-

1000-1500

-

Plante
ornamentale
(câmp
şi spaţii
protejate)

Rhizoctonia spp

3 l/ha (aplicare prin
încorporare în sol)

-

-

-

-

Pepiniere forestiere

Melampsora caprearum, Colletotrichum
trifolii, Glomerella cingulate, Phoma
spp., Septoria spp., Lophodermella

concolor, Lophodermium pinastri

0,8 - 1 l/ha (în funcţie de
gradul de infecţie)

2

-

-

-

Praz (câmp

Cladosporium alii-porri, Alternaria
porri, Phytophthora porri, Puccinia alli

0,75 - 1 l/ha (în funcţie de
gradul de infecţie)

2

14 zile

200-1000

21 de zile

Salată (câmp şi spaţii protejate)

Bremia lactucae, Rhizoctonia solani,
Erysiphe spp., Botrytis cinerea,
clerotinia sclerotiorum

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

2

7 zile

300-1200

14 zile

Secară

Puccinia recondita, Rhinchosporium
secalis

0,75 - 1 l/ha (în funcţie de
gradul de infecţie)

2

14 zile

200-300

35 de zile

Triticale

Erysiphe graminis, Puccinia recondita,
Rhynchosporium secalis, Pyrenophora
tritici-repenti, Septoria tritici, Septoria
nodorum, Fusarium spp.

0,75 - 1 l/ha (în funcţie de
gradul de infecţie)

2

14 zile

200-300

35 de zile

Vinete (câmp
şi
spaţii protejate)

Alternaria solani, Leveillula taurica,
Phytophthora infestans

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

3

7 zile

400-1200

3 zile

Varză (câmp şi
spaţii protejate)

Alternaria brassicae, Albugo candida,
Botrytis cinerea

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

2

12 zile

200-600

14 zile

Varză de Bruxelles
(câmp şi spaţii
protejate)

Alternaria brassicae, Albugo candida

0,75 - 1 l/ha (în func
ţie de
gradul de infecţie)

2

12 zile

200-600

14 zile




Omologări: Ardei, Broccoli, Căpșun, Cartof, Castraveți, Ceapă, Ceapă verde, Arpagic, Conopidă, Dovlecei, Dovleac, Fasole, Grâu, Mazîre, Morcov, Orz, Pepene galben, Pepene verde, Praz, Rapiță, Salată, Secară, Tomate, Triticale, Varză, Varză de Bruxelles, Vinete.

În atentia utilizatorului: Respectând indicatiile prezentate, produsul poate fi folosit în scopul propus. Garantăm calitatea produsului, dar nu ne asumăm riscurile pentru eventualele daune provocate de incorecta manipulare, depozitare sau utilizare a acestuia. Producătorul îşi declină orice responsabilitate fată de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Pentru evitarea aparitiei organismelor rezistente la actiunea produselor fitosanitare este indicată alternarea grupelor chimice a produselor. Producătorul recomandă utilizarea unor tehnologii integrate de combatere care să prevină aparitia organismelor rezistente. Orice nerespectare a de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii sau la un eşec total.